Delgado preveu el recurs al tercer grau dels presos independentistes

La fiscal general de l'Estat indica que "s'anirà en la línia del Tribunal Suprem"

Dolores Delgado
Dolores Delgado

Dolores Delgado, fiscal general de l’Estat i exministra de Justícia, ha avançat avui que emetrà el “preceptiu recurs” al tercer grau dels presos independentistes aprovat dijous passat. Segons ha explicat Delgado en una entrevista a Onda Cero, el Ministeri Fiscal encara no han rebut la notificació de la resolució del departament de Justícia que els concedia el tercer grau. Un cop tinguin la resolució, ha remarcat que “s’estudiarà pels companys i s’emetrà el preceptiu recurs”.

Per a Delgado, el recurs s’articularà tenint present les resolucions del Tribunal Suprem, que va revocar el tercer grau perquè no havien complert una part substancial de la pena així com que el nou règim no podia suposar la desnaturalització de la pena. “Crec que s’anirà en línia amb el Suprem, però em sembla imprudent per la meva part avançar-me a un estudi que estan realitzant els companys”, s’ha escudat Delgado.

Pel que fa a alguna mesura de gràcia, Delgado ha recordat que “la Constitució no fa referència a l’amnistia”. Així ha explicat que “quan es parla d’indults es prohibeixen els indults generals”. Per això, ha volgut aclarir les diferències entre aquestes dues figures jurídiques, al·lega que “l’indult pot ser individual i ha de ser parcial, per exemple d’una part de la pena”, mentre que “l’amnistia fa desaparèixer el fet origen”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides