El confinament municipal es podrà trencar per anar a votar el 14-F

Les persones que resideixin fora d'on estan empadronats tindran permesa la mobilitat el dia de les eleccions

Controls fronterers a La Jonquera

Els ciutadans que resideixin de forma habitual en un poble o ciutat diferent d’on estan empadronats podran trencar el confinament municipal el 14-F per anar a votar. Així ho ha clarificat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Budó ha considerat que residir en un municipi diferent del qual s’està empadronat no és gaire “habitual”, però ha indicat que el dret a vot estarà “garantit”.

El dret a participació política ja va servir al Govern per justificar que la ciutadania es desplacés per poder assistir a mítings, per bé que els partits van acordar limitar al màxim la mobilitat en un moment en què la tercera onada continua causant estralls pel que fa a nombre de contagis i d’ingressos hospitalaris.

Budó també ha volgut recordar que hi ha 180.000 persones que ja han demanat votar per correu, la xifra més alta de la història en un procés electoral a Catalunya. Les sol·licituds han crescut un 180% respecte dels comicis del 2017. La ciutadania pot demanar votar per correu -de manera telemàtica o directament en una oficina de correus- fins al 5 de febrer, quan quedin nou dies per les eleccions catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides