El TSJC sentència que Aragonès no és competent per ajornar el 14-F

També al·lega que no existeix "causa de força major" per impedir les eleccions catalanes

El Tribunal Superior de Justícia defensa que l’ajornament electoral que va decretar la Generalitat no està justificat i que el Govern no tenia competències per fer-ho. El tribunal ha emès la lletra petita de la sentència publicada divendres passat, amb un vot particular d’un dels set magistrats, que defensava suspendre les eleccions del 14 de febrer.

El TSJC argumenta que la suspensió infringia el dret al vot, ja que no veu una “causa de força major” que impedeixi fer les eleccions en plena pandèmia, quan sí que es permeten activitats “menys transcendents”. També sosté que l’ajornament obriria un “període prolongat de provisionalitat en el funcionament de les institucions democràtiques de Catalunya”.

A més, els jutges defensen que el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, no està habilitat per suspendre o ajornar unes eleccions. I també retreuen a la Generalitat que en cap moment precisava quines són les dades epidemiològiques que feien més recomanable fer les eleccions el 30 de maig. A més, mantenen l’argument que han fet servir des del principi del conflicte judicial: que les mesures actuals permeten anar a votar sense problema.

El jutge que ha emès un vot particular, en canvi, considera que no es pot descartar que el 14-F es tradueixi en un empitjorament dels contagis. I per tant, creu que per sobre del dret a vot haurien d’haver prioritzat els drets fonamentals a la vida i la integritat física i també el dret a la protecció de la salut.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.