Els ‘indepes’ només parlaran en català al debat electoral de TVE

La televisió ha anunciat que el debat serà en castellà

La CUP ha informat a TVE que “farem el debat de les eleccions del 14F íntegrament en català. Instem a la resta de candidats a fer-ho en defensa del català i a la direcció de TVE a rectificar”. Així ho ha explicat en una piulada la formació independentista, després que la televisió hagi anunciat que el debat es farà en castellà, per TVE i el canal 24h. També ho ha fet JxCat, tal i com ha anunciat el seu cap de comunicació en una piulada: “Des del primer moment vam comunicar a TVE que la nostra candidata Laura Borràs només s’expressarà en català al debat electoral, com ha fet sempre”. I fonts d’ERC confirmen que també faran el debat en català.

D’altra banda, professionals de TVE a Catalunya han expressat la seva disconformitat per com ha plantejat l’ens estatal el debat entre candidats previst per a aquest diumenge, en prime time. En concret, protesten perquè és la primera vegada que un debat a les eleccions catalanes organitzat per la pública s’emet exclusivament en castellà. “Tampoc no entenem que el presentador escollit no sigui un professional de RTVE Catalunya. Aquí hi ha professionals sobradament capacitats per exercir les funcions de moderador i que, a més, estan en contacte diari amb la realitat social i política catalana”, expressen en un comunicat.

(Visited 3.010 times, 1 visits today)

avui destaquem

3 comentaris a “Els ‘indepes’ només parlaran en català al debat electoral de TVE”

  1. Molt bé clar que si, les eleccions són a Catalunya, i el català és la llengua nativa de Catalunya, el castellà llengua imposada… Es lògic sigui en català, ben fet.

    Respon
  2. Que usen la lengua que les rote. Esta claro q a los separatistas hacer llegar sus ideas al resto de España les importa un pijo y sólo hablan para su mercado identitario. Compiten en ver quien es mas radical sabiendo que todo es una gran farsa q sirve para llenarse sus bolsillos, pero terminaran llevándonos al precipicio por irresponsables. Han llenado sus listas de frikis q nos llaman colonos y nos quieren limitar nuestros derechos ciudadanos y linguisticos. Que no esperen q permanezcamos pasivos ante su intento de ingeniería social identitaria.

    Respon

Feu un comentari