El CEO empata JxCat amb ERC i diu que Illa guanya terreny

El sondeig electoral de la Generalitat assegura que la suma de les forces independentistes en les eleccions del 14-F arribaria al 51,2% de la cambra catalana

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

La darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya, presentada aquest divendres, afirma que ERC i JxCat podrien obtenir pràcticament els mateixos diputats en les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer.

El CEO atorga entre 34-35 escons a ERC i entre 32-34 a JxCat, un empat tècnic de les dues forces polítiques que pugnen pel lideratge de l’independentisme a la cambra catalana. L’enquesta del CEO també destaca que el PSC, amb l’exministre Salvador Illa com a candidat, guanya terreny i podria obtenir entre 26-29 diputats.

Aquestes dades comparades amb les del darrer estudi del CEO indiquen que JxCat ha retallat quasi dos punts percentuals a ERC, ja que el partit de Carles Puigdemont obtenia en el darrer estudi un 19,6% dels vots i en aquest darrer un 20,7%, mentre que ERC ha passat d’obtenir un 23,% al 22% en el darrer estudi. El PSC passa d’obtenir un 18,5% dels vots al 19,6% en aquesta darrera enquesta.

L’estudi també diu que darrere del PSC aniria Ciutadans obtenint entre 12-13 diputats, el PP amb 9 escons, la CUP obtindria 8 diputats, En comú Podem amb entre 6-8 escons i finalment Vox que podria obtenir entre 5-6 diputats.
La suma d’ERC, JxCat, la CUP i el PDECat podria obtenir el 51,2% de la representació de la cambra catalana, tot i que el partit d’Artur Mas pot acabar no obtenint representació parlamentària a Catalunya, segons el darrer estudi del CEO.

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari