El Suprem reclama a l’Advocacia de l’Estat l’informe sobre els presos

Descarta, en canvi, tenir en compte el que ha presentat Vox

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha sol·licitat a l’Advocacia de l’Estat un informe sobre les peticions d’indult tramitades pels dirigents del procés presos, després que la Fiscalia s’hagi pronunciat contra la concessió d’aquesta mesura de gràcia.

En paral·lel, el Suprem ha descartat tenir en consideració l’informe que ha presentat el partit ultradretà Vox, que va exercir l’acusació particular en aquest cas, però no té dret a manifestar-se sobre l’eventual concessió d’indults.

La Fiscalia troba il·legal indultar els dirigents independentistes, adduint que ni han assumit la comissió del delicte de sedició ni han mostrat penediment pels fets que el Suprem va considerar delictius.

L’Advocacia es pot pronunciar en representació de l’Estat, considerat part perjudicada en aquest cas, ja que els dirigents del procés van ser condemnats pels delictes de sedició i malversació de fons públics.

Finalment, quan hagi rebut l’informe de l’Advocacia, a més del de la Fiscalia, el Suprem emetrà el seu, que tampoc és vinculant. La decisió sobre la mesura de gràcia correspon al govern d’Espanya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides