Minoria Absoluta va ingressar prop de 5 milions d’euros procedents de la CCMA el 2020

L’amenaça de Vicent Sanchis que eliminaria el ‘Polònia’ de la programació de TV3 no es va complir i va aportar 3,1 milions d’euros a la productora de Toni Soler, que també va rebre 1,6 milions per ‘Està passant’

Promoció del programa de TV3 'Està passant', amb els seus presentadors Toni Soler i Jair Domínguez

La productora audiovisual Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, va ingressar l’any 2020 prop de 5 milions d’euros pels programes i documentals realitzats per TV3. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar deu contractes amb Minoria Absoluta per un valor de 4.833.590,17 euros. Aquesta quantitat representa un increment de més de 130.000 euros en relació als ingressos que Minoria Absoluta va obtenir de la CCMA el 2019: 4.700.384,56 euros.

La partida més gran d’aquests ingressos correspon als 3.117.426,59 euros que l’ens que presideix Núria Llorach va pagar per la temporada 2020-2021 del programa d’humor Polònia. La renovació del contracte per emetre el Polònia va estar precedida d’uns dies d’incertesa perquè el director de TV3, Vicent Sanchis, va dir, en una compareixença a la comissió de control parlamentari de la CCMA que potser no podria fer front econòmicament a un nou contracte pels problemes de gestió econòmica de la televisió pública de la Generalitat. El contracte es va acabar firmant, tot i que amb dos mesos de retard en comparació amb el que s’havia firmat l’any anterior. El Polònia d’aquesta temporada costa uns 45.000 euros més que el de la temporada 2019-2020.

L’altre programa que aporta molts diners a Minoria Absoluta per les seves produccions per TV3 és Està passant. El de la temporada actual ha costat 1.649.163,58 euros, si fa no fa el mateix que el de la temporada 2019-2020. Està passant no va patir l’amenaça de Sanchis de la seva possible suspensió. És una aposta personal del director de TV3, un programa amb un fort component de propaganda política, emès immediatament abans del TN Vespre. La seva continuïtat estava garantida tot i els escàndols que ha provocat al llarg de l’any, inclòs una compareixença als jutjats per haver qualificat de “gossos” els Mossos d’Esquadra. El 2021 l’ha estrenat amb un burofax de l’exportaveu dels comuns al Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, que els va exigir que rectifiquessin l’afirmació que van fer en antena que havia estat membre del Consell d’Administració d’Endesa. Toni Soler no va voler rectificar i l’afer pot acabar també als tribunals. D’altra banda, va acomiadar el programa abans de les vacances de Nadal amb un record emocionat envers els presos independentistes i el desig que es morissin els polítics i jutges als que responsabilitza del seu empresonament.

El 2020, Minoria Absoluta també va rebre 90.000 euros de la CCMA per fer deu capítols de la sèrie Pioners, que no se sap on han anat a parar, perquè tot i que el contracte amb el compromís de produir-los porta data del 25 de març de l’any passat, TV3 ni els ha anunciat ni els ha programat. La CCMA també ha pagat 30.000 euros a la productora de Toni Soler per un documental sobre els 40 anys de vida del grup El Tricicle i uns altres 30.000 per un documental titulat Els plans Cerdà.

Toni Soler està buscant altres àmbits d’actuació de la seva productora. Sap que l’Està passant continua en antena perquè Vicent Sanchis dirigeix TV3. Un canvi de govern a la Generalitat menys favorable als interessos d’ERC que representa Soler o la marxa de Sanchis de la direcció de la televisió pública suposarien la supressió del programa i la pèrdua d’1,6 milions d’euros d’ingressos. L’última aventura que ha posat en marxa és una pel·lícula a Netflix –Te quiero imbécil– que no ha tingut gaire bona acollida i la publicació d’una revista d’història –El món d’ahir– editada per Sàpiens, l’empresa d’un altre dels factòtums catalans de la producció audiovisual molt ben tractats per TV3, Oriol Soler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides