La Xarxa Audiovisual Local renova el programa ‘The Weekly Mag’ de Marcela Topor sis mesos més

L’ens que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona continuarà pagant 6.000 euros al mes a l’esposa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

Darrer programa de 2020 de 'The Weekly Mag', emès el 19 de desembre de 2020

El programa de televisió The Weekly Mag, que dirigeix i presenta Marcela Topor, esposa de l’expresident de la Generalitat i candidat de JxCAT a les properes eleccions al Parlament, Carles Puigdemont, continuarà en antena fins l’estiu. The Weekly Mag s’emet els dissabtes a través d’una vintena de canals de televisió que formen part de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’entitat que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona. Topor cobra 6.000 euros mensuals de la XAL per encarregar-se d’aquest programa, que ha estat un mes sense emetre’s. L’últim programa es va emetre el 19 de desembre de l’any passat i el proper apareixerà aquest 23 de gener. Des del 6 d’abril de 2018, quan es va estrenar el programa, se n’han emès 90 capítols. Té una durada d’una mica més d’hora i mitja i consisteix a converses en anglès de Marcela Topor i els seus col·laboradors, entrevistes i un concurs conduït per l’actor Sergi Cervera.

La confirmació de la continuïtat del programa fins l’estiu es dedueix de l’adjudicació per part de la XAL del contracte per continuar llogant l’espai ARTTE on s’enregistra, entre el gener i el juny de 2021. L’adjudicació es va efectuar el passat dia 15 i suposarà una despesa de 30.479,90 euros per part de la XAL. Aquest mateix espai, situat dins el restaurant ARTTE al carrer Muntaner de Barcelona, va ser llogat entre setembre i desembre de l’any per gravar The Weekly Mag. El cost d’aquell lloguer va ser de 17.696,25 euros. Adisarti, l’empresa que gestiona l’espai ARTTE, cobra 1.179,75 euros per cada sessió d’enregistrament. La previsió és que entre gener i juny s’hi gravin 21 programes i que cada jornada de gravació ocupi l’espai durant cinc hores.

Marcela Topor va ser contractada per la XAL quan el seu conseller delegat era Francesc Pena, col·locat per la Diputació de Barcelona quan Convergència Democràtica es va fer amb el seu control. Quan els socialistes van recuperar la presidència de la Diputació, que exerceix Núria Marín, van nomenar Lluís Garriga com a conseller delegat de la XAL. Garriga va assumir el càrrec el novembre de 2019. Es va especular aleshores que la XAL deixaria d’emetre The Weekly Mag i de pagar a Marcela Topor 6.000 euros al mes –també els mesos de vacances- per un programa setmanal que té un nivell de seguiment baixíssim. No ha estat així. Topor ha cobrat 6.000 euros el mes de desembre i 6.000 euros el mes de gener, tot i que ha estat un mes sense treballar.

La renovació del contracte de la XAL amb l’esposa de Puigdemont encara no ha aparegut a l’Espai de Transparència d’aquesta entitat. De fet, tampoc no hi ha aparegut el contracte que el renovava entre els mesos de setembre i desembre de 2020. L’última dada sobre els seus contractes amb la XAL en aquest portal de transparència fa referència als 36.000 euros que va cobrar entre gener i juny de l’any passat. Les dades incloses en aquest portal permeten deduir que, el 2020, The Weekly Mag va costar prop de 300.000 euros a la Diputació de Barcelona, sense comptar els sous del personal de la XAL que hi treballa i els dels col·laboradors –com Mathew Tree, Màrius Serra o Sergi Cervera- els emoluments dels quals no s’hi especifiquen.

(Visited 1.274 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari