L’Eurocambra reclama l’extradició automàtica de presumptes delinquents contra l’ordre constitucional

La resolució, no vinculant, demana ampliar l'automatisme de l'ordre europea de detenció a més delictes

El Parlament Europeu
El Parlament Europeu

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres una resolució no vinculant que demana reformar l’ordre europea de detenció perquè l’extradició sigui automàtica en relació a la presumpta comissió de més delictes, com els que es cometin amb accions violentes contra la integritat constitucional d’un Estat membre.

La votació, promoguda per l’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos, s’ha resolt amb 444 vots favorables, 139 desfavorables i 106 abstencions. Unidas Podemos, ERC, Jxcat, EH Bildi i el PNB han votat en contra, i Vox s’ha abstingut. Unidas Podemos, soci minoritari del govern d’Espany,a addueix que la dreta espanyola vol instrumentalitzar l’euroordre de detenció pel cas de l’expresident català Carles Puigdemont.

Zarzalejos ha defensat que l’objectiu de la proposta és millorar un instrument clau per evitar que el trasllat entre estats membres faciliti la impunitat de “responsables de delictes greus”.

L’eventual reforma depèn de la voluntat dels governs dels Estats membres i de la iniciativa de la Comissió Europea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides