El conseller Solé, inhabilitat en primera instància per l’1-O

El TSJC condemna el titular d'Exteriors per desobediència pel seu paper com a alcalde d'Agramunt en l'organització de la votació

Bernat Solé
Bernat Solé

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Bernat Solé, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del govern català, a una pena d’un any d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics i a pagar 16.800 euros de multa pel seu paper en l’organització de l’1-O com a alcalde d’Agramunt.

La sentència, que considera el conseller culpable d’un delicte de desobediència greu, pot ser objecte de recurs i no comporta que Solé hagi d’abandonar immediatament el càrrec, que va assumir el març del 2020 en substitució d’Alfred Bosch.

El TSJC conclou que Solé va tenir un coneixement “personal i directe” de les resolucions amb què el Tribunal Constitucional (TC) va advertir els responsables públics catalans que podien cometre un delicte de desobediència si aplicaven les anomenades lleis de ruptura, aprovades els dies 6 i 7 de setembre del 2017, i suspeses -i, posteriorment, declarades inconstitucionals- pel mateix TC.

A més, la sentència atribueix a l’aleshores batlle d’Agramunt una participació “activa i decidida” en el desenvolupament d’aquella votació, així com l’assumpció de “responsabilitats logístiques”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides