Núria Marín, citada el 9 d’abril al jutjat pel cas del Consell Esportiu

Juntament a l'alcaldessa de L'Hospitalet s'ha citat també al secretari d'Esports de la Generalitat, Gerard Figueras

Núria Marín
Imatge de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en roda de premsa aquest 13 de juliol de 2020. (Horitzontal)

La jutge que indaga una suposada trama de desviament de subvencions al Consell Esportiu de L’Hospitalet ha citat com a investigats a l’alcaldessa d’aquesta localitat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i al secretari d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, per al 9 d’abril.

Segons ha avançat la Cadena Ser, juntament amb l’alcaldessa i l’alt càrrec de Junts per Catalunya, haurà de comparèixer també el tinent d’alcalde i regidor socialista Cristian Alcázar. L’endemà, seran els altres imputats, entre ells l’exregidor dimitit Cris Plaza, els que aniran a declarar.

En la causa s’investiga si el Consell Esportiu de L’Hospitalet de Llobregat, entitat dedicada a la promoció de l’esport escolar, que presidia l’exregidor d’Esports Cristóbal Plaza, va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestionava, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.

La també presidenta de la Diputació va demanar a mitjans de desembre poder declarar al jutjat després que la setmana anterior la Policia Nacional la detingués per una suposada desviació de subvencions públiques. Marín va declarar durant tres hores davant la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) com a investigada policialment per prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari