Junqueras: “Mai renunciaré a la independència unilateral”

El líder d'ERC aposta per un govern amb JxCat, PDECat, la CUP i els comuns, fórmula d'executiu que tant Jéssica Albiach com Àngels Chacón ja han descartat

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “mai” renunciarà a la independència unilateral perquè “no descartarem mai qualsevol opció pacífica i democràtica” que ens hi condueixi. En una entrevista a El Confidencial, el líder d’ERC, que es troba empresonat a Lledoners, advoca per “una via àmplia” cap a la secessió i defensa que “és imprescindible ser més i preparar-nos millor abans de tornar a intentar-ho per qualsevol via pacífica i democràtica”. A més, subratlla que la seva postura està allunyada del “simbolisme i les paraules buides”.

Pel que als possibles pactes postelectorals, Junqueras afirma que cal un “un govern ampli” que vagi des del PDECat i JxCat fins als comuns i la CUP, fórmula que tant la formació liderada per Àngels Chacón com la que capitaneja Jéssica Albiach ja han descartat. El dirigent d’ERC deixa fora de l’equació dels pactes al PSC perquè “representem projectes oposats i ells han avalat la repressió”. “Mai he pactat amb el PSC, mai, ni a Sant Vicenç dels Horts quan era alcalde, ni a la Generalitat ni quan vaig ser eurodiputat”, emfatitza.

Preguntat per Illa com a candidat, Junqueras diu que “representa el 155” i assenyala que “algú que ha avalat la suspensió de l’autogovern de Catalunya no pot governar-la, perquè no la respecta”.

D’altra banda, ha reclamat a Pedro Sánchez que “sigui valent i demòcrata” i assegura que li diria a Felip VI que “als líders se’ls escull votant i no en funció d’un cognom”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides