ELS PALLASSOS I LES OMBRES SOBRE EL VOT DE CENSURA

Resulta inexplicable que les signatures recollides en eleccions no superin les del procés contra Bartomeu

La manera, absolutament lamentable, en què es van acomiadar alguns dels precandidats, Emili Rosaud, Agustí Benedito, Jordi Farré i Fernández Alá principalment, ha avergonyit al barcelonisme i deixat en ridícul a la premsa massivament per prioritzar en molts casos l’atenció sobre alguns d’ells sense aplicar un criteri deontològic seriós i raonable.

El presumpte tracte d’equitat a l’hora de tractar als uns i els altres, els eliminats i els finalistes, tampoc ha estat tal, raó per la qual encara ha estat més lamentable i desviada l’actuació dels mitjans, sobretot per les evidents mostres de partidisme cap a determinats precandidats que a l’hora de la veritat no han comptat per als socis.

Les barbaritats i el ridícul comportament de tots ells, aspirants mediocres i mentiders, i mitjans de comunicació, han contribuït si més no a convèncer-se ells mateixos i a l’autèntica opinió pública barcelonista de repudiar per sempre un format electoral sense filtres i descontrolat com fins ara. A tenir en compte que altres socis com Ferran Estrada, Pere Riera i ninots moguts per mitjans de comunicació com ha fet la Cadena SER han baixat encara més el nivell i el trist escenari de programes, tertúlies i escrits que s’han pres de debò o de broma una part de les eleccions impresentable.

Especialment patètic ha estat el comportament de Jordi Farré, signant i teòric líder del ‘èxit’ del vot de censura amb més de 20.000 signatures teòricament presentades. Avui aquest procés encara fa olor més a socarrimat, perquè a més de la fràgil i tibant relació d’aquesta coalició en contra de Josep Maria Bartoméu, envoltada de baralles i negocis de revenda de paperetes entre els signants, Joan Laporta i Víctor Font inclosos, els comptes segueixen sense sortir.

Les 6.000 paperetes aportades per Jordi Farré en aquest procés contrasten amb el que fet que no fos capaç ni d’informar sobre quantes havia aconseguit per a optar a candidat. Ni se saben ni se sabrà per quina raó va mentir -gens infreqüent en la seva conducta- en assegurar que les lliurava al club i, una vegada dins, en les oficines, iniciar una desesperada destrucció. Quantes tenia? Les va revendre com se sospita?

En qualsevol cas, l’ombra d’una gran farsa ha recaigut sobre el seu personatge i sobre el procés de vot de censura, perquè els més de vuit precandidats no han aconseguit, malgrat un enorme desplegament de mitjans, inversions milionàries i el treball de centenars de voluntaris i equips professionals, superar la xifra de signatures validades del vot de censura aconseguides en silenci i sense el menor esforç aparent per part de Jordi Farré. Les denúncies sobre la participació de l’aparell social, polític i econòmic del sobiranisme i del control del procés de validació sota una persona absolutament governada per aquesta estranya i nova comunitat barcelonista no han fet més que alimentar la possibilitat d’una gran conspiració.

De fet, s’especula ara que aquest mateix aparell ha col·laborat electoralment amb dos candidats, Joan Laporta i Víctor Font, que han admès les seves converses i relacions amb Carles Puigdemont a més d’assumir les seves expectatives d’utilitzar el club a favor de les accions i interessos de l’independentisme. Això encara que s’obstinin a dissimular-ho perquè ja no està tan de moda com mesos enrere. 

No fa falta abundar en les irritants i agreujades actuacions d’Agustí Benedito, que ni es va molestar a donar explicacions sobre per què es quedava amb les seves signatures, o d’Emili Rousaud que va arribar a retirar les seves quan ja s’estaven recomptant i després que entre les seves aparegués una papereta de Benedito i la Junta Electoral li apartés 500 més que dubtoses abans de declarar-les nul·les.

Més que ridícul, Rousaud va estar a punt de ficar-se en un embolic penal. No sembla que ell i els seus altres companys de tripijocs siguin capaços de tornar a intentar-ho. Per al barcelonisme ja no existeixen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides