El ‘Més 324’ compleix 1.000 programes a TV3 marcat pel sectarisme, la desídia i la baixa audiència

Xavier Graset s’ha negat sistemàticament a eliminar els comentaris que envien espectadors fanàtics i farcits de faltes d’ortografia que apareixen al llarg de l’espai

Xavier Graset, presentant el programa Més 324, l'1 d'octubre de 2017 passat

El programa Més 324, que dirigeix i presenta Xavier Graset des de fa sis anys a TV3, compleix els mil programes aquest dilluns 18 de gener marcat per un sectarisme ideològic favorable a l’independentisme evident i uns pobres nivells d’audiència. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) considera, però, en una nota de premsa difosa el divendres dia 15, que “la referència informativa del Més 324 va acompanyada de bons resultats d’audiència”. Per la CCMA, bona audiència és que “aquesta temporada, cada dia una mitjana de 191.000 persones veuen el programa al canal 3/24 i, en total, fins ara, 3.424.000 espectadors han vist el Més 324, almenys durant un minut, al 3/24 i TV3”. Una fórmula de mesurar l’audiència curiosa la de comptar els espectadors que han vist un programa durant almenys un minut. El Més 324, que s’emet de dilluns a divendres pel canal 3/24 després del TN Vespre, de 22 a 23:30 hores i es repeteix a TV3, a partir de les 24 hores, sol quedar sempre per sota dels 200.000 espectadors i del 10% de l’audiència.

La deriva independentista del programa ha estat tant radical que, segons una anàlisi feta, per EL TRIANGLE per cada tertulià que hi participa que no és partidari de la independència ho fan dos que si que en són. El propi programa especial que ha preparat Graset per aquest dilluns en què es compleixen mil edicions del Més 324 tindrà aquesta proporció. A la tertúlia hi intervindran Joan Josep Queralt, independentista insigne, Maria Vila, que va ser la número 2 de la llista de Primàries Catalunya a les eleccions municipals a Barcelona i impulsora de la iniciativa drets.cat, de suport polític als presos independentistes, i el professor de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Lluís Martí, que no s’ha manifestat obertament sobre aquesta qüestió.

El Més 324 va començar la nova temporada el 7 de gener i des d’aquell dia Graset ha entrevistat Adrià Carrasco, Toni Comín, Lluís Puig, Esther Capella, Dolors Sabaté o Rafael Ribó. Entre els periodistes que han intervingut a les tertúlies no hi ha faltat el director d’El Nacional, José Antich. L’únic polític no independentista que ha passat pel plató del Més 324 aquests primers dies de la nova temporada és el portaveu adjunt del grup socialista al Parlament, Ferran Pedret. Pedret, al qual Graset va presentar com a Francesc en comptes de Ferran, va anar al programa per parlar de la possibilitat que el seu grup impugni l’ajornament de les eleccions. Al mateix programa hi va intervenir, des de Madrid, Luis López Guerra, catedràtic emèrit de Dret Constitucional de la Universitat  Carlos III, per afirmar, al contrari que Pedret, que “no seria desitjable que s’impugnés l’ajornament de les eleccions”.

Immediatament després d’acabar l’entrevista amb el diputat socialista, per sota de la pantalla van començar a aparèixer missatges dels espectadors crítics, despectius i, fins i tot, insultants. El primer, enviat per @Sputnik835678, deia: “Home, senyor Pedret, el responsable de que la vacunació vagi a pas de cargol és el seu candidat”. I en aquesta mateixa línia en van anar apareixent una vintena més. Un d’ells, enviat per @BrunissenCat, sentenciava: “Al ministre de Sanitat l’importa una merda la vida i la salut dels catalans”. Xavier Graset s’ha negat sistemàticament a fer cas de les veus dels parlamentaris que li han demanat que suprimeixi aquests comentaris. La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, li va fer costat, al Parlament, i va justificar-los dient que “enriquien” el programa. Graset només va acceptar no posar aquests missatges durant les entrevistes arran que en una conversa amb el president de Federalistes d’Esquerres, Manuel Cruz, mentre ell parlava l’anaven insultant per sota de la pantalla. La queixa de Federalistes d’Esquerres va arribar al Parlament i al Col·legi de Periodistes de Catalunya i Graset va optar per no passar missatges durant les entrevistes però mantenir-los a la resta del programa. Molts d’aquests missatges estan farcits de faltes d’ortografia que fan mal als ulls i que demostren la desídia que s’ha apoderat del programa i del seu director.

En parlar del programa que ha acabat fent, Graset afirma, en la nota de la CCMA, que “em sembla que podem estar molt contents perquè amb l’esforç de tots plegats hem aconseguit ser humilment un referent nocturn, un complement, una oferta d’opinió, de pensament, d’idees, de mirades, sempre amb el desig que siguin millors i que siguin com a mínim mil més”. La primera informació que apareix a l’Espai de Transparència de la CCMA del que cobra Xavier Graset per fer el Més 324 data de la temporada 2016-2017. Li van pagar 77.495 euros. Pels onze mesos de la temporada 2020-2021, n’ha cobrat 107.000.

(Visited 11.008 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “El ‘Més 324’ compleix 1.000 programes a TV3 marcat pel sectarisme, la desídia i la baixa audiència”

  1. Més 324 es un dels millors programes de tertúlia amb molt bona audiència. Si no es agrada Srs de Triangle no escampeu falsedats. Vosaltres sí que teniu pocs lectors!

    Respon

Feu un comentari