Illa assegura que Espanya doblegarà la tercera onada sense confinament domiciliari

El ministre de Sanitat es mostra obert a estudiar un avançament del toc de queda, com demanen algunes autonomies

Salvador Illa
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest dissabte que Espanya pot doblegar la “tercera onada” de coronavirus sense necessitat de recórrer a un confinament domiciliari, com demanen algunes comunitats autònomes i diferents experts sanitaris. Illa també ha dit que s’estudiaran les peticions de les autonomies per ampliar el toc de queda.

“No contemplem, a hores d’ara, cap confinament domiciliari. Pensem que, amb els instruments que tenim ara recollits en el decret de l’estat d’alarma, n’hi ha prou per doblegar la corba com ja vam fer amb la segona”, ha dit Illa en roda de premsa des de Barcelona. “Cal esperar uns dies per veure l’efecte de les restriccions”, ha afegit.

Pel que fa als propers passos en la vacunació, ha explicat que es donaran a conèixer els grups diana de la població “un cop coberta la primera etapa i a més, optimarem els convenis per poder subministrar vacunes a Andorra en l’exercici de la solidaritat que vam dir que exerciríem amb les vacunes que Espanya ha pogut adquirir”.

A més, ha especificat que a partir del dilluns s’inicia ja l’aplicació de la segona dosi “amb Araceli, que va ser la primera ciutadana espanyola que va rebre la primera dosi a Guadalajara. Per tant, l’estratègia de vacunació funciona, ritme òptim i objectiu estiu 70% de la població vacunada”.

Sobre la reducció de les dosis de Pfizer ha especificat que la pròxima setmana “rebrem un 56% de les dosis previstes tots els països europeus per ajustos en la producció. La setmana del 25 de gener la previsió és rebre les dosis compromeses. En aquest primer trimestre rebrem la totalitat de les dosis previstes. El repartiment continua sent equitatiu però hem fet ajustaments per garantir que els que van rebre la dosi la primera setmana de vacunació aquesta setmana puguin rebre la segona”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

2 comentaris a “Illa assegura que Espanya doblegarà la tercera onada sense confinament domiciliari”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.