Les presons tornen a proposar el tercer grau pels presos del procés

El Tribunal Suprem va tombar les concessions de semillibertat aquest mes de desembre

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

Les presons de Wad-Ras, Lledoners i Puig de les Basses han tornat a concedir el tercer grau penitenciari als dirigents del procés que compleixen condemnes de 9 a 13 anys com a culpables dels delictes de sedició, malversació i desobediència.

La proposta, pendent de la validació dels tècnics del Departament de Justícia de la Generalitat per ser efectiva, es coneix després que, el passat 4 de desembre, el Tribunal Suprem revoqués el tercer grau que ja havien concedit anteriorment les presons i el Departament de Justícia.

Amand Calderó, el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, ha anunciat aquest dijous la decisió de les juntes de tractament de les presons, contra la qual pot recórrer la Fiscalia. El Suprem tornarà a tenir la darrera paraula sobre el manteniment de les condicions de semillibertat que, eventualment, es puguin concedir.

Calderó ha afirmat en la seva compareixença que la resolució d’un tribunal o una classificació “no podrà resoldre un conflicte polític”, i que “el problema és que un tribunal els ha enviat a la presó“. Segons el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, “posar el focus en el tractament penitenciari és una equivocació”.

Quan va revocar aquest mes de desembre la concessió del tercer grau, que considerava prematura, el Suprem va atribuir a la Generalitat una “relectura” de la sentència que “disfressa un tractament penitenciari privilegiat”, amb què troba que es buidava “la resposta penal” de la justícia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.