Les presons tornen a proposar el tercer grau pels presos del procés

El Tribunal Suprem va tombar les concessions de semillibertat aquest mes de desembre

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

Les presons de Wad-Ras, Lledoners i Puig de les Basses han tornat a concedir el tercer grau penitenciari als dirigents del procés que compleixen condemnes de 9 a 13 anys com a culpables dels delictes de sedició, malversació i desobediència.

La proposta, pendent de la validació dels tècnics del Departament de Justícia de la Generalitat per ser efectiva, es coneix després que, el passat 4 de desembre, el Tribunal Suprem revoqués el tercer grau que ja havien concedit anteriorment les presons i el Departament de Justícia.

Amand Calderó, el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, ha anunciat aquest dijous la decisió de les juntes de tractament de les presons, contra la qual pot recórrer la Fiscalia. El Suprem tornarà a tenir la darrera paraula sobre el manteniment de les condicions de semillibertat que, eventualment, es puguin concedir.

Calderó ha afirmat en la seva compareixença que la resolució d’un tribunal o una classificació “no podrà resoldre un conflicte polític”, i que “el problema és que un tribunal els ha enviat a la presó“. Segons el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, “posar el focus en el tractament penitenciari és una equivocació”.

Quan va revocar aquest mes de desembre la concessió del tercer grau, que considerava prematura, el Suprem va atribuir a la Generalitat una “relectura” de la sentència que “disfressa un tractament penitenciari privilegiat”, amb què troba que es buidava “la resposta penal” de la justícia.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari