Espanya bat el rècord de contagis diaris i Illa alerta de la gravetat

Sanitat informa de 38.869 nous positius de covid-19 i la xifra de defuncions s'incrementa en 195 persones

Salvador Illa
Salvador Illa

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimecres de 38.869 nous positius per covid-19, un fet que deixa la xifra global de contagis a l’estat espanyol en 2.176.089 casos confirmats per proves diagnòstiques. És el rècord de contagis en vint-i-quatre hores que ha registrat Sanitat des de l’inici de la pandèmia. L’anterior se situava en 25.595.

La xifra de víctimes per coronavirus s’ha incrementat en 195 persones i ja són 52.878 els morts per la pandèmia a Espanya. Catalunya encapçala la xifra de contagis en els últims set dies amb 21.862 casos, seguida de Madrid amb 21.011. Més avall es troben Andalusia (18.451) i el País Valencià (13.553).

Des de l’inici de la pandèmia, Madrid és on més contagis s’han acumulat, amb 438.535 casos. Just després se situa Catalunya amb 413.332 casos confirmats i Andalusia amb una xifra de 294.474 casos.

D’altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest dimecres que la situació de la pandèmia a Espanya és “molt preocupant” per l’augment registrat de la incidència del virus, així com de l’increment de la pressió hospitalària.

Illa ha dit que en les pròximes setmanes s’espera un creixement, d’hospitalitzacions i cal actuar en conseqüència amb l’adopció de mesures per part de les comunitats autònomes. “Tots els consellers de salut han manifestat la seva preocupació en la reunió del consell interterritorial d’avui, la ciutadania ha de respectar escrupolosament les mesures que estan adoptant les comunitats”, ha demanat el ministre en una roda de premsa posterior des de La Moncloa. Illa ha demanat a les comunitats que prenguin mesures “dures”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides