ROUSAUD ÉS LA CLAU DE LA BATALLA FINAL

La presentació de les signatures ha estat centrada en l’efecte Benedito, el precandidat que no es va personar si més no en el club per a validar les seves signatures i que, segons van apuntar diverses informacions, podien haver anat a parar a una altra precandidatura.

Les especulacions situaven a Emili Rousaud en el centre d’una hipòtesi que ara queda en mans la Junta Electoral a partir de què aquest dimarts s’iniciï el procés de validació.

La Junta Electoral ja ha rebut una petició de Toni Freixa, encara que no es descarta que hi hagi més d’un altre precandidat, en el sentit d’arbitrar les màximes garanties i disposar dels recursos necessaris perquè cada papereta sigui confirmada per algun dels mitjans legals previstos, com l’enviament d’un SMS a cada soci informant del registre de la seva papereta a favor d’un determinat precandidat.

Aquesta és una manera d’assegurar la transparència i la garantia del filtre que, necessàriament, ha d’aplicar-se en un escenari d’una enorme tensió en el procés de validació.

Aquests dubtes planejaran com a principal incògnita en aquesta recta final d’unes eleccions que no se sap encara si podran celebrar-se el dia 24 de gener com vol i té planejat Joan Laporta o bé s’imposarà l’evidència d’unes xifres epidemiològiques que no deixen lloc a dubtes.

L’exhibició de Joan Laporta (10.257 signatures) ha respost a les expectatives, encara que proporcionalment no és destacada respecte de les paperetes sol·licitades, que van ser 80.000. Tampoc ningú dubte en l’entorn més especialitzat que les mateixes forces socials independentistes que van promoure el vot de censura a través del seu aparell han col·laborat a engrossir les paperetes de Víctor Font i de Joan Laporta.

Ara, en qualsevol cas, comença un altre partit que res té a veure amb tot el viscut anteriorment. Però no serà amistós perquè la defensa dels vots de Rousaud serà una batalla determinant i clau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides