Puigdemont reclama “lleialtat” i “corresponsabilitat” a ERC per tornar a pactar

L'expresident i líder de Junts es compromet a reprendre el procés on el "vam deixar l'1 d'octubre" si l'independentisme supera el 50% dels vots

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’eurodiputat de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha posat condicions a ERC per reeditar el pacte de govern entre les dues principals formacions independentistes. Durant una entrevista concedida aquest dilluns al programa Els Matins, de TV3, el també cap de llista de Junts ha condicionat la repetició del pacte de govern amb el seu soci dels darrers anys al fet que es tractin “com aliats”.

A més de l’establiment de “bases noves”, Puigdemont també ha reclamat a la formació que lidera Oriol Junqueras “lleialtat” i “corresponsabilitat” en una eventual entesa entre Junts i ERC, la relació dels quals s’ha deteriorat durant la darrera legislatura, principalment arran de fets com la negativa del president del Parlament, Roger Torrent, a assumir el risc de tractar d’investir el mateix Puigdemont.

L’expresident català, així mateix, ha manifestat que si el vot independentista supera el 50% a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, “ho reprendrem on ho vam deixar l’1 d’octubre”, abans d’especificar que, en aquest cas, “desplegarem la independència”. També en clau electoral, ha expressat que li sap “greu que no anem més junts tots plegats”, en referència al PDECat i a les altres formacions independentistes, durant una entrevista que coincideix amb el cinquè aniversari de la seva investidura com a president de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides