Salvador Illa veu l’abstenció elevada com a gran obstacle pel seu accés a la presidència

El Grup de Suport al candidat socialista, que assoleix més de 1.500 seguidors a Twitter en pocs dies, posa en marxa una campanya per engrescar els votants

Imatge de la campanya que ha posat en marxa del Grup de Suport a Salvador Illa

Una abstenció elevada pot perjudicar molt els interessos dels socialistes de portar a la Presidència de la Generalitat al seu candidat, Salvador Illa. Gran part dels esforços de la campanya electoral estaran dedicats a mobilitzar l’electorat que el PSC creu que pot apostar per la seva opció. El 21 de desembre de 2017, en les últimes eleccions al Parlament, va votar quasi un 80% de l’electorat, un sostre de participació que no s’havia assolit mai en unes eleccions autonòmiques. Ciutadans va ser el partit més votat en aquells comicis, aconseguint 1.109.732 vots. El PSC va quedar uns 500.000 per sota, ja que en va obtenir 606.659. L’estratègia socialista és intentar que l’electorat que Ciutadans va portar a les urnes fa tres anys torni a participar a les eleccions però decantant-se ara per donar suport a la candidatura de Salvador Illa.

El Grup de Suport a Illa que ha sorgit dels rengles socialistes treballarà amb la voluntat de combatre l’abstencionisme. A Twitter ha superat els 1.500 seguidors i ha llençat una campanya amb la imatge de Salvador Illa quan era un nen, recollint una de les frases que va dir en anunciar la seva candidatura: “Estic preparat per presidir la Generalitat”. Illa, que ha explicat a les xarxes que va seguir les campanades de Cap d’Any en la transmissió que en va fer el influencer Ibai Llanos, té previst iniciar la campanya el proper diumenge acompanyat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

(Visited 1.154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari