Sánchez estudia nomenar Iceta ministre de Política Territorial

Carolina Darias, actual ministra de la cartera que ocuparia el primer secretari del PSC, podria rellevar Illa a Sanitat

La candidatura de Salvador Illa per encapçalar la llista socialista a les eleccions catalanes implica la seva sortida com a titular del ministeri de Sanitat, la qual cosa obliga a un reajustament en el govern que Pedro Sánchez ja està estudiant. Així, segons publica La Vanguardia, el president del govern espanyola sospesa situar el líder del PSC Miquel Iceta com a nou ministre de Política Territorial, i al seu torn col·locar a l’actual titular d’aquesta cartera, Carolina Darias, com a ministra de Sanitat en substitució d’Illa.

Sánchez ja va intentar en el primer mandat, sense èxit, situar Iceta com a president del Senat. En aquell moment, Esquerra ho va impedir. Ara, el president espanyol aprofitaria la crisi de govern per nomenar el veterà polític català com a ministre de Política Territorial. Un lloc que seria clau per al procés de diàleg obert pel president de govern amb la Generalitat, sobre el conflicte polític a Catalunya, de moment en suspens fins al 14-F.

El PSC mantindria així la seva cadira al Consell de Ministres, amb una figura de gran pes polític com Iceta i amb un paper molt destacat per abordar aquest procés de diàleg i negociació amb el qual Sánchez vol enterrar definitivament el procés independentista a Catalunya després d’una dècada de confrontació.

D’altra banda, l’actual presidenta del Congrés, la socialista catalana Meritxell Batet, ja va assumir la cartera de Política Territorial en el primer govern de Sánchez, el juny de 2018.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari