Justícia indica que els indults poden ser diferents per a cada pres

Segons el ministre Juan Carlos Campo es podrien resoldre durant el primer semestre del 2021

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, assegura que s’està seguint estrictament el que diu la llei dels indults en el cas dels presos independentistes. És a dir, primer traslladar la petició al tribunal sentenciador, que al seu torn recull la informació de la Fiscalia, d’Institucions Penitenciàries i de l’Advocacia de l’Estat.

Amb totes aquestes dades, el Suprem està elaborant un expedient que haurà d’enviar al Ministeri de Justícia. Un cop el rebi, l’haurà d’analitzar i elaborar una proposta per portar-la al Consell de Ministres.

En una entrevista a RAC1, el ministre Juan Carlos Campo ha dit, però, que pot ser que la decisió no sigui la mateixa per a cadascun dels presos independentistes. És a dir, que hi ha la possibilitat que l’indult no sigui igual per a tots.

“Cada pres tindrà les seves peculiaritats, el seu informe d’Institucions Penitenciàries, de la Fiscalia, de l’Advocacia de l’Estat… El tribunal emetrà el dictamen que li sembli pertinent i el Consell de Ministres deliberarà”, ha indicat el ministre.

El ministre també ha defensat que els terminis són absolutament normals i ha assegurat que es resoldran durant l’any vinent, possiblement durant el primer semestre del 2021, però en cap cas abans de les eleccions a la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides