Salvador Illa: “El nostre candidat és Miquel Iceta”

El ministre i dirigent del PSC desmenteix que el seu partit s'hagi plantejat presentar-lo de candidat pel 14-F

El ministre de Sanitat i secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que “el nostre candidat serà Miquel Iceta” per encapçalar la llista dels socialistes catalans amb la qual es presentaran a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el pròxim 14 de febrer.

En declaracions a TVE, Illa ha afirmat que “el candidat que presentarem nosaltres a unes eleccions que han d’oferir un canvi a Catalunya, perquè Catalunya necessita a parer nostre un canvi important, serà Miquel Iceta; que és la persona que està en millors condicions per abanderar aquest canvi i per liderar-lo a Catalunya”.

D’aquesta manera, Illa ha desmentit les informacions que apuntaven que el PSC l’havia temptejat per encapçalar les llistes dels socialistes catalans per a les eleccions del 14-F. En aquest context, el ministre i dirigent del PSC ha afirmat que “a Catalunya cal obrir un nou temps”, afegint que “a Catalunya la dinàmica dels darrers anys que no ha estat bona per ningú. Ni pels qui han protagonitzat un intent de secessió que no van poder culminar. Això ha dividit la societat catalana, ens ha empobrit. Jo crec que també no ha ajudat gens al prestigi de Catalunya i d’Espanya”.

Illa ha assegurat que “nosaltres estem per una política de reencontre a Catalunya. De retrobada dels catalans amb si mateixos” afegint que “i també de retrobament amb la resta d’Espanya”. El ministre ha afirmat que “a Catalunya hi ha pluralitat d’opinions i cal buscar un mínim de cohesió”, però que “el que tots ens hem de comprometre a respectar el marc de convivència que ens hem donat, i si decidim canviar-lo, posar-nos d’acord en com cal fer-ho, i fer-ho a més pel procediment que està previst”.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari