La segona tinenta d’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (CUP) aplaudeix el tancament de bars i restaurants

El Gremi d’Hostaleria de la localitat ha reclamat a l’alcaldessa Olga Arnau (ERC) que rectifiqui públicament el posicionament de Marta Jofra

La segona tinenta d’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, presidenta de l’Àrea de Territori i Espai Urbà i regidora d’Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra (CUP), va aplaudir aquest dilluns que els bars i restaurants estiguin tancats. La regidora cupaire, que forma part d’un govern amb ERC i JxCat, va enumerar en una piulada els canvis d’us de l’espai públic que, segons ella, ha comportat el tancament de la restauració: “més interacció espontània, més gent als parcs, jardins i platges, més gent passejant, més gent fent exercici físic”.

Tot i que els tuits de Jofra només els pot veure qui ella accepta que la segueixi, captures de pantalla de la seva piulada han corregut ràpidament per les xarxes socials.

La resposta del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú no s’ha fet esperar. En una carta dirigida a l’alcaldessa del municipi, Olga Arnau (ERC), el col·lectiu lamenta les declaracions de la segons tinenta d’alcaldessa i li demana que se’n desmarqui públicament: “Lamentem profundament que quan el sector que més llocs de treball genera a Vilanova ho està passant tan malament, una persona amb responsabilitats de govern insinuï que el tancament de negocis li aporta un escenari agradable. Volem pensar que aquest no és el missatge que vol transmetre el govern municipal, de manera que li demanem que rectifiqui públicament el posicionament de la seva companya de govern. Si no és així, entendrem que comparteix la idea que sorgeixen escenaris positius del tancament de negocis.”

Així mateix, reclamen a Arnau que “eviti missatges que malmeten la confiança mútua i menystenen l’esforç dels nostres negocis per tirar endavant, pagar els impostos i les taxes i salvar els llocs de treball” i li envien aquest missatge: “Vostè sabrà quines mesures ha de prendre, però les esperem per saber si també li agrada veure els bars i restaurants tancats o prefereix que les famílies vilanovines puguin tirar endavant els seus negocis”.

D’altra banda, el gremi aprofita la carta per recordar-li “la manca d’ajuts i de suport real” que han rebut per part del consistori.

En una línia similar, el grup municipal socialista, principal força de l’oposició amb 7 regidors, ha lamentat les afirmacions de Jofra i ha assegurat que el govern municipal demostra amb aquestes proclames que “viu aïllat de la realitat”. En un comunicat, emplacen a l’alcaldessa a “que faci una reflexió  davant de les queixes successives de les polítiques del govern els darrers mesos, sense diàleg ni participació i ara amb afirmacions demagògiques i sectàries” i reclamen al conjunt del govern que “es distanciï i rectifiqui les mateixes i en cas contrari, que li retiri les competències”.

Per la seva part, Ciutadans, amb 3 regidors, ha titllat en una piulada “d’intolerables” i “indignes” les declaracions de Jofra i n’ha demanat la seva dimissió.

(Visited 551 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari