L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en situació d'”insolvència” financera

El govern municipal actual acusa l'executiu anterior, format per ERC, Junts i la CUP, de deixar l'ajuntament "sense un euro"

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, al balcó de l'ajuntament (ACN)

El nou govern municipal de Vilanova i la Geltrú (Garraf) format pel PSC i els comuns, executiu que encapçala el socialista Juan Luis Ruiz, ha emès un comunicat en el qual reconeix que la situació financera del consistori és d'”insolvència” i en responsabilitza  l’anterior govern format per ERC, Junts i la CUP. “Ras i curt, l’anterior equip de govern ha deixat l’ajuntament sense un euro”, assegura l’escrit.

La situació financera del consistori s’ha conegut arran de l’informe que l’executiu de Ruiz va encarregar a l’interventor municipal al principi del mandat, un document que indica que l’ajuntament tancarà aquest 2023 amb dèficit. “L’anterior govern va preveure ingressos que no arribaran i no va pressupostar les despeses reals que haurien d’haver tingut en compte, fet pel qual es genera un dèficit pressupostari”, explica l’alcalde de Vilanova i la Geltrú en declaracions a El Periódico.

Entre altres, l’executiu municipal passat no va tenir en compte les despeses de personal o dels serveis bàsics, ni tampoc ha pressupostat cap partida per a la regata preliminar de la 37ª edició de la Copa Amèrica de Vela, que es durà a terme pràcticament en un mes, del 14 al 17 de setembre. Davant la situació d’insolvència, el govern de Ruiz tirarà endavant un pla d’ajust.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en situació d'”insolvència” financera”

  1. Y los funcionarios callados?. El interventor autor del informe, había emitido informes comunicando situación? El secretario; el…..
    Menuda cuadrilla

    Respon

Feu un comentari