El jutge ordena lliurar a l’Aragó els 111 béns del Museu de Lleida

El magistrat de Barbastre accepta l'execució provisional de la sentència i dona com a data límit el 15 de febrer

http://www.elpunt.cat

Un jutge de Barbastre (Osca) ha ordenat l’execució provisional, abans del 15 de febrer, d’una sentència del 2019 que ordena l’entrega de les 111 obres d’art de les parròquies aragoneses que es van segregar de la Diòcesi de Lleida fa 25 anys per integrar-se a la de Barbastre-Montsó, peces que romanen al Museu Diocesà de Lleida

La interlocutòria del jutge acorda donar trasllat al Consorci del Museu i al Bisbat de Lleida de l’ordre d’execució de la sentència i adverteix amb multes coercitives i mensuals, així com amb responsabilitats penals, en cas d’incomplir-se l’ordre.

El jutge ha publicat també un decret complementari en el qual es requereix les parts condemnades a complir l’ordre, encara que dona la possibilitat a aquestes parts de plantejar la seva oposició a aquest decret en un recurs de revisió a presentar en cinc dies que, tanmateix, no suspèn el procés d’execució que es dicta en la interlocutòria.

En l’escrit, el titular del jutjat número 1 de Barbastre justifica la decisió tenint en compte que la part denunciant “ha acreditat” la propietat de les peces. A més, explica que es fixa un termini, abans del 15 de febrer de 2021, tenint en compte la quantitat d’obres i per garantir que el trasllat es faci “garantint-ne la integritat” i seguint els “estàndards museístics” per evitar cap d’any a les peces.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.