Per què rep Carme Forcadell una allau de rebuig d’independentistes?

Carles Castillo i Carme Forcadell
Carles Castillo i Carme Forcadell

Per fer-se una foto amb Carles Castillo, l’exdiputat del PSC i ara candidat d’ERC a la llista per Tarragona, i acompanyar-la d’aquest comentari: “Satisfeta que Carles Castillo, una persona honesta i compromesa amb els valors republicans d’igualtat, solidaritat i llibertat, sumi al projecte d’ERC”. La raó de l’enuig és que Castillo, fins a l’any passat, havia mantingut un parer discrepant amb el discurs generalitzat entre els independentistes.

Concretament, havia negat que els dirigents del procés empresonats fossin “presos polítics” i que l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, entre altres polítics independentistes investigats per la justícia espanyola i establerts a l’estranger, fossin “exiliats”, com sostenen els independentistes. A més, Castillo havia participat en algun acte de Societat Civil Catalana (SCC), principal entitat oposada a l’independentisme català.

Com a reacció al tuit amb què Carme Forcadell ha difós la seva foto amb Castillo, usuaris independentistes han retret a l’expresidenta del Parlament que “heu perdut la dignitat totalment”, s’han mostrat decebuts (“quants somnis trencats… quina mentida”), han dit d’ella que “heu embogit” i que pateix síndrome d’Estocolm.

“Eres l’única a qui guardava una mica de respecte i a qui mai he criticat. Però fins aquí arriba la meva empatia. Busca una altra cara on pixar-t’hi”, ha piulat com a reacció una aspirant de Primàries Catalunya.

L’enuig del sector dur de l’independentisme per la incorporació de Castillo també s’ha reflectit en les pintades, aparentment fetes per grups ultra, que han aparegut recentment a la seu d’ERC a Mataró: “Castillo rata”, “rates nyoles” i “33”, que vol dir “Catalunya catalana”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Per què rep Carme Forcadell una allau de rebuig d’independentistes?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides