L’independentisme flamenc refusa obertament la “via catalana”

L'alcalde d'Anvers, aliat de Carles Puigdemont, considera que ha dividit profundament la societat a Catalunya

El líder dels independentistes flamencs i actual alcalde d’Anvers, Bart De Wever, considera que la “via catalana” ha estat “una malaptesa” que ha dividit profundament la societat a Catalunya i que no pensen imitar en cap cas. El líder de la Nova Aliança Flamenca (N-VA) no renuncia a aconseguir la independència d’aquesta regió belga, però insisteix que aquesta s’ha de produir “amb un acord a escala federal” i fins i tot “des d’una perspectiva internacional”.

En l’entrevista que publica el diari econòmic L’Echo, De Wever insisteix que el futur de Bèlgica i de la regió de Flandes s’ha de resoldre a través d’un acord. La N-VA és el principal aliat a Bèlgica de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

“No anem a desencadenar una situació d’estil català” assegura, ja que creu que ha estat contraproduent per als seus objectius. Segons ell, el que va passar a Catalunya condueix a la “divisió” i “desesperació” de la societat. “Catalunya està dividida fins als ossos”, insisteix. Per això adverteix que “aquesta no és la meva ambició” i és el que passa “si jugues amb poca traça”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides