Pintades contra un restaurant de Barcelona acusat de no atendre en català

“Parla català o emigra”, “A Catalunya en català” i el símbol de "Catalunya Catalana" l'assenyalen, entre altres actes d'assetjament, després de la queixa d'un client

El restaurant italià Marinella, situat al districte de Sant Martí de Barcelona, s’ha trobat aquest divendres al matí, pintades a les parets exteriors del local, expressions pròpies de sectors ultra de l’independentisme: “33” (símbol de l’ultranacionalisme català que vol dir “Catalunya catalana”), “Parla català o emigra” i “A Catalunya, en català”.

La campanya d’assetjament que està rebent des de fa alguns dies aquest establiment va començar després que un client assegurés que la propietària del restaurant li havia demanat que parlés en castellà perquè no l’entenia parlant català.  El consumidor en qüestió va fer virar la seva versió dels fets a les xarxes socials, en la qual remarcava que en aquesta pizzeria “no t’entenen en català” i que “si et queixes, la mestressa s’ofèn i te’n vas cap a casa sense pizza”.

El client va relatar a Twitter que “la mestressa m’ha dit que li parlés en espanyol, que no m’entenia. A partir d’aquí, el de sempre. Li he dit que no tenia cap problema, però que si treballes de cara al públic, com a mínim, l’has d’entendre. Sobretot per algú que fa dos anys que té el negoci obert.” A continuació, segons aquest consumidor, “després de les típiques excuses de mal pagador, la dona ha apujat el to, perquè li he dit que, si no m’entenien, estaven perdent un client. I enfilada, entre els jaleos de dues clientes que em deien ¡Vete a buscar pizza donde te entiendan!, s’ha negat a servir-me les que havia encarregat”. Per tot plegat, va afirmar que se’n va anar “indignat i humiliat”, i va demanar que l’incident “no caigui en l’oblit”.

Un altre usuari de Twitter va replicar aquesta versió dels fets explicant que aquest client havia dit als encarregats del restaurant que no estaven a Espanya sinó a Catalunya, i que, si no sabien el català, millor que marxessin. Des que es va difondre la queixa, la propietària del restaurant ha començat a rebre amenaces per correu electrònic i per telèfon, així com falses comandes, i ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Pintades contra un restaurant de Barcelona acusat de no atendre en català”

Deixa un comentari

Notícies més llegides