La jutge situa Boyé en l'”entramat criminal” de la xarxa de Miñanco

Investiga l'advocat del narcotraficant per suposat blanqueig de capitals a favor de l'organització del client

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont
Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont

La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón seguirà investigant l’advocat Gonzalo Boyé per suposat blanqueig de capitals per a l’organització liderada per Jose Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco, a l’entendre que tot plegat forma “un entramat criminal únic”.

La magistrada rebutja així la pretensió de Boyé, advocat de l’expresident català Carles Puigdemont i del seu successor Quim Torra, que la causa contra ell s’enviés als jutjats d’instrucció de Madrid per ser investigada de forma separada.

Tardón per contra entén que hi ha connexitat de la causa en què se l’investiga per blanqueig amb la principal en la qual s’investiguen operacions de narcotràfic dirigides per Miñanco, pel que entén que no poden jutjar-se per separat.

Un cop analitzats els fets, la jutge conclou que es tracta d'”un entramat criminal únic”, liderat per Prado Bugallo, orientat de forma estable i continuada a introduir substàncies estupefaents a Espanya, en operacions d’especial envergadura i a ocultar els beneficis procedents del narcotràfic a través de diferents vies.

Entre altres accions, la jutge indica que s’evidencia amb claredat que “aquelles que estaven encaminades a la recuperació de diners intervinguts a l’aeroport de Barajas, en què van participar, indiciàriament, Boyé TusetMorán Castro i Guerra Medina, entre altres, van ser el resultat de les instruccions impartides per Prado Bugallo“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides