Un brot de coronavirus afecta 43 usuaris i 5 professionals d’una residència d’avis de Santpedor

Cinc dels residents contagiats es troben en estat greu, però estan sent tractats al propi centre

L’Ajuntament de Santpedor (Barcelona) i la direcció de la residència l’Onada Can Jorba han informat aquest dimecres que la detecció d’un brot de coronavirus en aquest geriàtric ha comportat que s’hagin diagnosticat 43 positius entre els residents (dels 80 que hi ha aprox.) i 5 entre els professionals després de practicar proves PCR a tots els usuaris i treballadors.

Segons un comunicat del consistori, 5 dels 43 usuaris afectats són casos de gravetat però estan sent tractats al propi centre residencial. No obstant això, la majoria de les persones contagiades són asimptomàtiques i ja romanen aïllades.

La direcció del centre assegura que compta amb el suport de professionals per a fer front a aquest brot i cobrir les vacants existents, i remarca que l’assistència i l’atenció als residents estan garantides. La residència ha reorganitzat el centre i l’ha diferenciat en zones per tal de poder gestionar el brot.

D’altra banda, l’ajuntament ha apel·lat a la responsabilitat social dels veïns i ha reiterat la necessitat de complir les mesures d’higiene i de distància social, i evitar les reunions amb familiars i amics.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides