Qui ha escrit una obra de teatre on Catalunya està governada des del Kremlin?

El periodista i escriptor Miquel Fañanàs. Es diu L’aniversari i transcorre en el futur, durant la celebració del tercer aniversari de la proclamació de la república catalana. En aquest futur, Europa està dominada per les forces polítiques i econòmiques russes. Fañanàs ha explicat que va redactar l’obra de teatre abans que es coneguessin els contactes de personatges vinculats al govern de Carles Puigdemont amb dirigents russos per aconseguir el suport del Kremlin a la causa independentista. Quan Fañanàs va escriure L’aniversari encara no s’havia filtrat la conversa telefònica interceptada per la Guàrdia Civil on s’especulava amb la invasió de Catalunya per part de 10.000 soldats russos.

En aquesta Catalunya del futur els desafectes al règim són confinats en camps de concentració. Un periodista que es diu Albert Soler està empresonat en un d’aquests camps. El partit que governa Catalunya es diu JuntsxFutur i té un president a l’exili que es diu Carles Vinent. Fañanàs intueix que la seva obra no serà representada mai a cap teatre de Catalunya ni emesa per TV3.

Miquel Fañanàs va néixer a Girona el 1948, col·labora habitualment al Diari de Girona i també ho ha fet a d’altres diaris com El Punt, La Vanguardia o El Periódico de Catalunya. Ha guanyat els premis literaris Just M. Casero de narració curta, el Ciutat d’Olot de novel·la, el Ciutat de Badalona de literatura juvenil i el Vall d’Albaida de literatura eròtica. L’any 2012 va guanyar el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb la novel·la La bruixa de pedra. Dues de les seves novel·les, Susqueda i altres narracions i La pedra màgica, han estat traduïdes al xinès. De moment, no han traduït cap de les seves creacions al rus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.