Col·lapse a Barcelona en plena pandèmia, amb talls de trànsit i cues als comerços

La Guàrdia Urbana de ciutat ha hagut de tallar alguns carrers del centre per la gran afluència de vehicles

GRAFCAT5667. BARCELONA, 07/12/2020.- Aspecto de la avenida del Portal del Angel de Barcelona este lunes cuando numerosos comercios del centro de Barcelona han recibido una gran afluencia de clientes y en algunos de estos establecimientos se han registrado largas cosas, debido al puente y al hecho de que hoy no hay confinamiento municipal. EFE/Quique García

La circulació viària aquest dilluns a Barcelona ha esdevingut un autèntic caos, amb nombroses vies col·lapsades. El desgavell ha arribat a tal punt que la Guàrdia Urbana ha decidit tallar el Passeig de Gràcia en el sentit plaça Catalunya, a l’altura de la Gran Via. També s’ha hagut de tallar el carrer Bergara a l’altura del carrer Balmes.

El problema és que s’ha barrejat la gran afluència de vehicles al centre de la ciutat amb les obres que l’Ajuntament està fent a diverses grans artèries, com la Diagonal o el carrer Aragó.

En ser un dia laborable molts comerços estan oberts i, com que és dilluns, no regeixen les restriccions de confinament municipal que no permeten als catalans sortir del municipi. Això ha fet que també cresqués l’afluència de vehicles cap a Barcelona.

La Guàrdia Urbana ha demanat als veïns que evitin baixar al centre de la ciutat en cotxe particular i que utilitzin el transport públic. Transports Metropolitans ha advertit que el servei de bus ha quedat afectat pel col·lapse, i que s’han hagut de modificar alguns recorreguts. També han quedat afectades les freqüències de pas.

Els comerciants explicaven que al migdia ja s’havien superat les vendes que es van fer aquest mateix dia l’any passat. Aquest moviment de clients ha sorprès els botiguers de l’eix de Portal de l’Àngel i plaça de Catalunya, on hi havia cues de dues hores per entrar en alguna botiga. De fet, durant tot el cap de setmana el centre de Barcelona ha mostrat una imatge d’aglomeracions als carrers més comercials on era complicat mantenir les distàncies de seguretat. El fet que les botigues han de limitar els aforaments ha provocat llargues cues a l’exterior.

On també hi ha hagut congestió ha estat a la B-20 d’entrada al polígon comercial de Montigalà, a Badalona. També s’han vist desbordats els eixos comercials en ciutats com Girona, Lleida, Tarragona, Granollers, Terrassa i Sabadell.

(Visited 350 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari