Esquerra Republicana trenca amb Demòcrates per la reunió amb partits identitaris

Els republicans demanen als diputats d'aquesta formació que deixin l'escó o abandonin el grup parlamentari

Continua la crisi dins del món independentista arran de la reunió convocada pel col·lectiu Donec Perficiam on hi havia partits identitaris, i que tenia per objectiu aconseguir la unitat de l’independentisme per al 14F. ERC ha decidit trencar els llaços que encara l’unien a Demòcrates, formació que es va integrar a les seves llistes el 21-D de 2017 i de la que s’havia anat distanciant de forma progressiva.

La trobada convocada pel col·lectiu d’exsecretaris de l’ANC Donec Perficiam va comptar amb l’assistència de dos dirigents de la formació que lidera Toni Castellà i també amb formacions d’extrema dreta, com ara el Front Nacional de Catalunya, o identitàries com és el cas Força Catalunya. El tema a tractar era una possible coalició a les eleccions del 14-F.

La direcció d’ERC ha acordat “extingir la relació” amb Demòcrates, que actualment té tres diputats al grup republicà, el mateix Castellà, Assumpció Laïlla i Eduardo Reyes. Els republicans reclamen als que fins ara eren els seus socis que tornin les actes de diputat o que deixin el grup parlamentari després que les seves explicacions “no hagin estat satisfactòries”.

Demòcrates va afirmar que Jordi V. Pou i Dani Planàs, els seus representants a la reunió, hi havien anat “a nivell personal” (malgrat que s’hi convocava partits) i per la relació amb alguns dels convocants, però van assegurar, quan es va saber, que no hi tornarien. “Res a compartir”, van afirmar sobre els assistents. Per la direcció d’ERC ha estat insuficient la rectificació.

“La reunió és intolerable i vergonyosa, i no cedirem amb qui fa al joc al feixisme i a l’extrema dreta, porti la bandera que porti”, han assegurat els republicans. A la reunió també hi havia el vicepresident del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya, que, com els dirigents de Demòcrates, ha estat de nou convocat per explorar una coalició independentista el 14-F. ERC reclama, de nou, la dimissió de Costa, amb qui ja s’ha enfrontat diverses vegades aquesta legislatura.

(Visited 1.038 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari