El Congrés aprova els pressupostos amb 188 vots a favor

El govern tira endavant els comptes gràcies als vots d'ERC, el PNB, EH Bildu, el PDEcat, Más País i Compromís, el suport més gran des del 2006

Congrés dels Diputats
Congrés dels Diputats

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous amb la majoria més gran dels darrers catorze anys la llei dels pressupostos generals de l’Estat. Els comptes han guanyat la darrera votació amb el suport d’ERC, PNV, EH Bildu, el PDECat, Más País, Compromís, Nueva Canarias, Teruel Existe i el Partit Regionalista de Cantàbria, a més dels vots dels dos socis del govern espanyol, el PSOE i Unidas Podemos.

Totes les seccions dels comptes del govern de Pedro Sánchez han superat la votació amb 188 vots favorables i l’oposició del PP, Ciutadans, Vox, JxCat, la CUP, el BNG, Foro Asturias i UPN. Els darrers pressupostos que van rebre una aprovació de la cambra baixa similar van ser els del govern de José Luis Rodríguez Zapatero del desembre del 2006, aprovats per 193 vots.

Després d’aquest primer tràmit al Congrés, els pressupostos generals de l’Estat hauran de rebre l’aprovació del Senat la setmana vinent abans de l’aprovació definitiva del Congrés, que el govern preveu enllestir els darrers dies del 2020.

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha agraït la “generositat” a les forces que han possibilitat l’aprovació dels pressupostos, els quals inclouen a darrera hora un increment de la partida destinada a l’atenció a la dependència, així com 1.500 milions per recuperar l’ocupació industrial en zones que han patit tancaments per l’impacte de la pandèmia i 370 milions per a educació infantil, formació professional i reforços de la primària i la secundària, entre altres modificacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides