Quina serà la novetat de les pròximes eleccions catalanes?

El conseller Bernat Solé
El conseller Bernat Solé

Els ciutadans podran imprimir per primer cop el seu vot des de casa i portar-lo al col·legi electoral. La Junta Electoral Central ha aprovat la proposta del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència perquè, a través d’Internet, es puguin imprimir tant les butlletes electorals com els sobres per participar en les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Tant l’òrgan encarregat de vetllar per la netedat de les eleccions com l’administració consideren que aquesta serà una via per disminuir el risc de contagi de la Covid-19 i també una manera d’agilitzar el vot per correu, donat que hi haurà menys mans que tocaran el material.

Tota la gestió administrativa de les eleccions recau en la Generalitat a través de la subdirecció de Processos Electorals i Qualitat Democràtica, un organisme adscrit a la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que encapçala Bernat Solé.

En anteriors conteses electorals, l’organització depenia del que ara és la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, però ERC va voler que durant aquesta legislatura passés a dependre d’un dels seus representants, potser per desconfiança envers Jordi Puigneró, el portaestendard de la república digital. Els projectes de Puigneró, com l’enviament de nanosatèl·lits a l’espai, no han estat molt reeixits. Concretament, Puigneró va fer enfadar la Universitat Politècnica de Catalunya, ja que va fer-se seu un projecte amb el qual la Generalitat només havia col·laborat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides