Trapero es reuneix a Madrid amb el cap operatiu de la Guàrdia Civil

El major dels Mossos d'Esquadra s'ha trobat amb comandaments de l'Institut Armat i ho farà amb els de la Policia Nacional

Trapero amb comandaments dels Mossos d'Esquadra
Trapero amb comandaments dels Mossos d'Esquadra

El màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero, s’ha reunit aquest dijous a la tarda a Madrid amb el Félix Blázquez, general de divisió i responsable del comandament d’operacions de la direcció adjunta operativa de la Guàrdia Civil, una reunió que fonts d’aquesta força de seguretat de l’Estat citades per la Cadena SER emmarquen en una ronda de contactes iniciada per Trapero després d’haver recuperat la seva posició als Mossos.

Citant les mateixes fonts, aquesta informació afegeix que la trobada s’ha produït per petició de Trapero, a qui el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va restituir com a màxim responsable policial dels Mossos fa dues setmanes, després que Trapero fos absolt dels delictes de sedició i desobediència, ja que l’Audiència Nacional va considerar que no havia donat suport a la celebració del referèndum il·legal de l’1-O.

Trapero ha mantingut altres reunions amb comandaments de la Guàrdia Civil durant els darrers dies i preveu trobar-se les pròximes setmanes amb responsables de la Policia Nacional, després de fer-ho amb els comandaments que aquest cos policial té a Catalunya. Des de la seva restitució i fins a aquest dijous, especifica la Cadena SER, Trapero s’ha reunit amb el general Pablo Salas, director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, la setmana passada, i amb els comandaments de la Benemérita que treballen Barcelona, amb els qui té més contacte laboral.

En la compareixença que va oferir quan el van restituir com a principal comandament dels Mossos, Trapero va dir que la seva actuació durant la fase més tensa del procés no va ser ben entesa i que això va complicar determinades relacions personals, en referència, aparentment, a la fricció que va mantenir amb Diego Pérez de los Cobos, el coronel de la Guàrdia Civil a qui el Ministeri de l’Interior va encarregar la coordinació del dispositiu policial de l’1-O.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides