ERC assegura l’aprovació dels pressupostos a Sánchez

Gabriel Rufián anuncia "un preacord" per atendre el "mentrestant"

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El govern espanyol podrà aprovar els pressupostos generals de l’Estat del 2021 gràcies als vots dels 13 diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha anunciat el portaveu d’aquest partit al Congrés, Gabriel Rufián.

Els vots d’ERC, sumats als sis confirmats pel Partit Nacionalista Basc (PNB) aquest dimarts al matí, asseguren al govern del PSOE i Unidas Podemos la majoria absoluta que propiciarà la primera aprovació d’uns pressupostos des del 2018, únicament pendents ara de la ratificació del suport d’EH Bildu per part de les bases de la coalició.

Rufián, això sí, ha indicat que estava anunciant “un preacord” i no un acord tancat que, segons ha assegurat, no comporta que ERC renunciï “als seus somnis”. Ha afegit, en aquest sentit, que mitjançant l’aprovació dels pressupostos atenen “el mentrestant” i que s’han guiat per dos eixos a l’hora de negociar: obtenir millores per a la gent i eines per a la Generalitat.

El portaveu d’ERC ha explicat que han assolit una entesa per liquidar “el deute existent” del Ministeri d’Educació amb la Generalitat sobre la gestió de beques i ajuts des del 2005, i que entre els punts pactats fins ara també hi ha l’ampliació de la moratòria del pagament dels autònoms a la Seguretat Social almenys fins al març del 2021, i més en funció de les necessitats, així com la creació d’un grup de treball per reformar l’impost a les grans fortunes i, d’aquesta manera, acabar amb el dumping fiscal de Madrid, que Rufián ha descrit com un paradís fiscal muntat per la dreta a la capital d’Espanya.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari