Aval judicial a les escoltes de Voloh

L'instructor Aguirre considera que les converses intervingudes toquen afers de naturalesa pública i desestima les mesures demanades per Alay

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Joaquín Aguirre, el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, considera que les converses intervingudes en el marc de l’operació Voloh/Volhov a diverses figures independentistes toquen afers de naturalesa pública i no qüestions de la vida íntima dels investigats, per la qual cosa rebutja les mesures sol·licitades per un d’ells, Josep Lluís Alay, revela El Periódico.

Segons aquesta informació, el jutge instructor estima que les converses reflecteixen el grau d’influència de les persones investigades, i que només persones en aquesta posició, malgrat que no siguin càrrecs públics, poden cometre els delictes que se’ls imputa. Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, va demanar al jutge mesures que impedissin la publicació d’informació i material que formés part de la investigació, però el jutge ho ha desestimat juntament amb la petició de remetre a un jutjat de guàrdia l’arribada d’informació del cas a mitjans de comunicació.

Aguirre argumenta contra la petició, formulada per l’advocat Gonzalo Boye, que no és el mateix una conversa privada que una conversa sobre la vida íntima, i que la major part de les converses quotidianes no toquen aspectes íntims, recull també El Periódico. Segons el jutge, les converses de Voloh són diàlegs privats sobre afers de naturalesa “política i econòmica”.

Pel que fa a la negativa del jutge a investigar la difusió de dades de la investigació en els mitjans, assenyala que el secret de les actuacions es va aixecar el 28 d’octubre, coincidint amb les detencions i els escorcolls, per la qual cosa no es pot haver comès a partir llavors un delicte de revelació de secrets.

La resposta d’Aguirre inclou un darrer revés contra el plantejament de Boye, al qual denega les mesures que havia sol·licitat per evitar la difusió de dades del cas als mitjans, adduint que aquesta petició no especifica quina empara processal podria tenir la mesura ni perquè un jutge hauria de fer de censor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides