El major Josep Lluís Trapero, restituït com a cap dels Mossos d’Esquadra

Després de ser absolt per l'Audiència Nacional, recupera el càrrec que va perdre en aplicació de l'article 155
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha comunicat aquest dijous al major Josep Lluís Trapero la seva restitució immediata com a cap dels Mossos d'Esquadra. Sàmper s'ha reunit amb Trapero i el major li ha comunicat la seva "disposició ferma d'assumir de nou el comandament del cos".

Trapero va ser destituït del seu càrrec pel govern espanyol l'octubre del 2017. Sàmper ja va oferir a Trapero la restitució després de la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional, però el major li va demanar un temps per pensar-s'ho.

Un cop coneguda la voluntat de Trapero de tornar, Sàmper s'ha reunit amb el director general de la Policia, Pere Ferrer i amb el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent, a qui ha agraït la tasca realitzada.

A més, el conseller, la secretària general d'Interior, Beth Abad, i Ferrer han mantingut una primera reunió de treball amb el major Trapero. I han acordat celebrar aquest mateix divendres una reunió amb els alts comandaments del cos al Complex Central dels Mossos.

Absolt de l'acusació de sedició per l'actuació dels Mossos davant la Conselleria d'Economia el 20 de setembre de 2017 i, sobretot, durant la votació de l'1-O, el major va rebre l'oferiment de seguida d'ocupar un lloc que va perdre en aplicació de l'article 155 de la part de govern de Mariano Rajoy. Ell va ser l'únic policia destituït llavors. Ara recupera el càrrec, quan es compleixen tres anys durant els quals s'ha mantingut al marge de tot, concentrat en defensa seva.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides