El govern decreta l’aturada dels desnonaments sense tenir totes les competències per fer-ho

La consellera Budó demana al govern espanyol que les traspassi a la Generalitat o prohibeixi desnonar durant l'estat d'alarma
Un senyal que indica 'stop desnonaments'
Un senyal que indica 'stop desnonaments'

El govern català ha anunciat l'aprovació d'un decret llei per aturar els desnonaments de grans tenidors d'habitatge fins que el propietari ofereixi un lloguer oficial al qual l'obliga la llei, tot i que, segons ha explicat la mateixa consellera i portaveu del govern, Meritxell Budó, la Generalitat no té competències per aturar tots els desnonaments.

Per això, ha demanat al govern espanyol que traspassi aquesta competència o aturi tots els processos de desnonament arreu d'Espanya, com va fer durant la primera onada de la pandèmia de la Covid-19. En el marc actual i malgrat el decret llei de la Generalitat, els jutges podran acollir-se a la legislació espanyola i ordenar desnonaments als Mossos d'Esquadra.

No obstant això, Budó ha afirmat que els llançaments queden "explícitament suspesos" fins que el gran tenidor hagi facilitat el lloguer social com l'obliga la llei. A més, aquest decret interromprà desnonaments de persones que ja han ocupat un pis de grans tenidors entre el juliol del 2019 i l'inici de l'actual estat d'alarma, si compleixen els requisits de vulnerabilitat. La norma va més enllà que el decret del govern espanyol, que suspenia els desnonaments contra les famílies que pateixin la vulnerabilitat a conseqüència de la crisi del coronavirus.

A més de l'aprovació del decret llei, enfocat a aturar desnonaments de "col·lectius vulnerables" mentre sigui vigent l'estat d'alarma o altres restriccions de la mobilitat per motius sanitaris, el govern català ha anunciat que la Generalitat destinarà una partida de 40 milions a habitatge, dels quals 12 milions es reservaran per a casos d'emergència, per a pagar allotjaments de famílies sense recursos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides