Pleguen set secretaris nacionals de l’ANC per discrepàncies amb Paluzie

Afirmen que "no romandrem al Secretariat Nacional per fer filibusterisme"
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

Set secretaris nacionals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han presentat la seva dimissió d'aquest òrgan de direcció de la plataforma independentista pel debat intern sobre les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, segons ha avançat aquest dilluns elMón.

Els dimissionaris han declarat que "vam promoure el debat a les nostres regions i vam participar en el darrer ple del Secretariat Nacional defensant el mandat de qui ens va votar, però no va anar bé, no perquè no s'aprovés la proposta que vam presentar alguns de nosaltres, altres cops no ha prosperat el que crèiem millor i hem seguit endavant, sinó pel que va ser aprovat per la majoria del Secretariat Nacional, i és per això que hem decidit no seguir formant part del Secretariat Nacional".

Els dimissionaris del Secretariat Nacional, que el formen 73 membres, són Laura Camp, Jordi Roset, Lluís Maynau, Pep Fort, Àlex Roca, Esther Sancho i Lluís Torrent. Tots afirmen que "el pas que donem, és molt dolorós per nosaltres, hem dedicat a l'Assemblea moltíssimes hores i anys intensos, molts esforços, i ara s'ha acabat; No romandrem al Secretariat Nacional per fer filibusterisme".

Per la seva part, fonts de l'entitat consultades per Naciódigital han explicat que els motius de la dimissió han estat les discrepàncies internes amb la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i la majoria de la direcció, vinculades a la derrota en l'última reunió de Secretariat Nacional que va rebutjar una proposta de resolució que volia que l'ANC demanés el vot només pels partits explícitament unilateralistes i donar-los suport logístic durant la campanya. Opció que va ser descartada per la majoria del secretariat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides