Units per Avançar proposa al PSC reeditar la coalició del 2017

El partit hereu d'UDC abandona la idea d'un ampli acord amb les forces sorgides de Convergència
espadaler
espadaler

El Consell Nacional d'Units per Avançar ha avalat per unanimitat la proposta de la direcció democristiana de plantejar al PSC la reedició de l'Aliança pel Seny i pel Catalanisme subscrita per les eleccions de desembre del 2017 i que va derivar en la creació de l'actual grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, per tal de tornar a concórrer conjuntament a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per al 14 de febrer del 2021.

Units per Avançar fa una "valoració positiva" de la coalició i del funcionament del grup parlamentari. Dos dels disset diputats al Parlament pertanyen a Units, així com el tinent d'alcalde de Barcelona, Albert Batlle.

Amb aquesta proposta, Units per Avançar abandona la idea de fer un front amb les escissions de Convergència, com el Partit Nacionalista Català (PNC), Lliga Democràtica o Lliures per recrear la Convergència i Unió, que va explosionar amb la deriva processista. Fins i tot, abans de l'estiu Batlle es va oferir a ser ell qui encapçalés aquesta àmplia candidatura.

Malgrat això, Miquel Iceta i Salvador Illa tenen previst trobar-se amb representants de la Lliga Democràtica i Lliures. El PNC de Marta Pascal ja ha decidit concórrer en solitari amb ella mateixa de cap de llista. El PDECat, per la seva part, també ha assegurat que anirà en solitari amb l'exconsellera Àngels Chacón de cap de cartell electoral.

Així, Iceta i Illa exploraran la possibilitat d'incorporar la Lliga Democràtica i Lliures a l'Aliança pel Seny i pel Catalanisme. En opinió de Ramon Espadaler, secretari general d'Units i diputat, "la principal raó de ser del pacte subscrit el 2017 era poder presentar una alternativa catalanista que treballés per la cohesió social i la convivència i que fugís de les posicions extremes de l'independentisme i de l'immobilisme", segons explica en un comunicat.

A més a més, per a Units per Avançar hi ha dues raons més que justifiquen la reedició de l'acord parlamentari: la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid19 i la preocupant fragmentació de l'arc parlamentari. Pel que fa a la crisi sanitària, econòmica i social, Units per Avançar destaca que la defensa dels pilars de l'estat del benestar és una qüestió prioritària en la pròxima legislatura, un àmbit que uneix les dues visions: la democratacristiana i la socialdemòcrata.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari