La Generalitat manté les restriccions a bars i restaurants aquest cap de setmana

Vergés rebutja especificar l'enduriment de les restriccions que avaluen per frenar els contagis de Covid-19
Alba Vergés
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha evitat especificar en una entrevista a la Cadena SER si, com publiquen mitjans com El Periódico, la Generalitat estudia concretament l'aplicació d'un confinament total de 15 dies a Catalunya o un confinament de cap de setmana com a alternatives del futur enduriment de les restriccions per frenar els contagis de la Covid-19. Vergés ha dit que treballen en "moltes mesures" i "res està descartat", però que encara han de definir quines mesures "ens poden ajudar més", i ha rebutjat "especular" per "no confondre" i generar "més frustració".

Sobre la possibilitat de confinament de 15 dies, això sí, la titular de Salut ha indicat que seria diferent del que es va aplicar aquesta primavera, ja que considera que les escoles obertes ajuden a controlar la pandèmia, a diferència del criteri imperant mesos enrere, a partir del qual es va decidir enviar els estudiants a casa perquè es considerava que l'afluència a aquestes centres facilitaven l'expansió de la pandèmia.

Vergés, en canvi, ha estat molt clara sobre un eventual aixecament de les restriccions que impedeixen a bars i restaurants obrir normalment, i ha afirmat que "estem en la línia de no aixecar restriccions" i d'aplicar-ne d'addicionals. "Tot allò que sigui reduir la interacció social ajuda i molt", ha manifestat per defensar el tancament que afecta la restauració, molt protestat pel sector, malgrat que les xifres des de l'adopció de la mesura no han millorat.

La consellera de Salut ha assegurat que escolten les reclamacions de patronals com les de la restauració, però que han de "saber llegir el moment" perquè aixecar restriccions "massa d'hora ens pot portar a allargar una situació que és dolenta". No obstant això, ha afegit que no vol dir que en les pròximes setmanes no es puguin relaxar les mesures si la transmissió del coronavirus baixa.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari