El govern, disposat a la reobertura de bars i restaurants si hi ha toc de queda

El conseller Sàmper troba "molt possible" que el govern espanyol els remeti aquesta proposta restrictiva
Miquel Sàmper
Miquel Sàmper

El govern de la Generalitat de Catalunya està disposat a aixecar la restricció que impedeix els bars i restaurants obrir els seus negocis normalment si el govern espanyol declara el toc de queda.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assenyalat durant una entrevista a RAC1 que troba "molt possible" que el govern espanyol remeti a la Generalitat una proposa sobre el toc de queda, i que, si aquesta restricció a la circulació nocturna de la població s'apliqués, el govern català estudiaria mesures menys restrictives durant el dia, com permetre als bars i restaurants que tornin a obrir.

Les patronals d'aquests negocis van demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una mesura cautelaríssima per poder tornar a obrir, després que la Generalitat els ordenés tancar per contenir l'increment dels contagis de Covid-19, però se'ls va denegar la petició. El titular d'Interior ha assegurat que estan valorant altres mesures menys lesives per a l'economia, però també ha remarcat que les decisions relatives a la pandèmia se supeditaran a la consideració de les autoritats sanitàries.

La possibilitat d'aplicar el toc de queda es debatrà en el Consell Interterritorial d'aquest dijous, en el marc del qual es reuniran el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els presidents de les Comunitats Autònomes. Si la mesura tira endavant, el govern espanyol haurà de declarar abans l'estat d'alarma per poder implementar-la.

D'altra banda, el conseller Sàmper ha manifestat que la voluntat del govern català és ser menys intervencionista en aquesta segona onada però ha afegit que estudien més restriccions perquè "no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides