FECASARM xifra les pèrdues de la restauració aquest cap de setmana en 315 ME

La patronal del sector denuncia que la inexistència d'oferta nocturna legal dispara l'oferta il·legal
Les taules de la terrassa del restaurant del Palau de Mar, a Barcelona,
Les taules de la terrassa del restaurant del Palau de Mar, a Barcelona, buides

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha xifrat en 315 milions d'euros les pèrdues que ha patit aquest cap de setmana el sector pel tancament que va decidir la setmana passada la Generalitat per contenir els contagis de la Covid-19.

Segons aquesta patronal, la restauració va perdre 70 milions divendres, 140 milions dissabte i 105 milions diumenge, sense comptar en la suma dels 315 milions les pèrdues indirectes que han patit els proveïdors del sector ni l'afectació de la reducció horària prèvia.

Els 40 milions d'euros en ajudes a bars i restaurants que va anunciar el govern català fa uns dies són "totalment insuficients", lamenta aquesta federació, ja que "no cobreixen ni les pèrdues d'un dia" i calcula que hi ha uns 40.000 locals de negoci afectats, per la qual cosa s'haurien de repartir uns 1.000 euros per a cadascun.

FECASARM denuncia, així mateix, que "la inexistència total d'oferta nocturna legal fa disparar l'oferta il·legal a la via pública, habitatges particulars ,i fins i tot, en habitacions d'hotels de luxe", i espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixi en suspens la mesura dictada per la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.