Osàcar reconeix el ‘pitufeo’ de CDC

La Fiscalia Anticorrupció defensa que aquesta pràctica duta a terme per dotze exdirigents del partit de Pujol va permetre finançar il·legalment a la formació
Daniel Osàcar

L’extresoser de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Daniel Osàcar, ha reconegut davant el magistrat de l’Audiència Nacional, José de la Mata, la tesi defensada per la Fiscalia Anticorrupció en una part del cas 3%: dotze exdirigents i alts càrrecs de la seva formació política van presumptament dur a terme la coneguda pràctica del pitufeo per finançar de forma il·legal el partit mitjançant donacions de 3.000 euros, fet que constituiria, segons el Ministeri Públic, un delicte de blanqueig de capitals.

En aquest sentit, amb les donacions de 3.000 euros es reintroduiria al circuit legal l'efectiu obtingut a través de les comissions que se sospita que el partit obtenia a canvi d'obra pública. Segons informa El Periódico de Catalunya, la voluntat de l’extresorer de CDC era acceptar les acusacions presentades per Anticorrupció per evitar que la Fiscalia recorrés el tercer grau en el que es troba actualment.

Entre els 12 exresponsables polítics de CDC pels quals la Fiscalia sol·licita la imputació, destaquen els exconsellers Felip Puig, Pere Macias, Jordi Jané i Irene Rigau. La declaració d’Osàcar s’ha vist suspesa als pocs minuts de començar per problemes tècnics, motiu pel qual el magistrat ha posposat la diligència a una data, per ara, no coneguda.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides