La patronal desaconsella desobeir el tancament de bars i restaurants

El secretari general de FECASARM dona suport a les manifestacions de rebuig a les mesures i acusa la Generalitat d'emetre resolucions per deixar-los sense marge de reacció
Gent amb mascaretes en una terrassa

Joaquim Boadas, el secretari general de la patronal el sector de la restauració FECASARM, ha desaconsellat als empresaris de bars i restaurants que desobeeixin l'ordre de tancament de la Generalitat de Catalunya, adduint que no pot recomanar-los obrir perquè poden tenir "problemes legals" afegits als problemes econòmics que els està generant la crisi de la Covid-19, però ha donat el seu suport a les mobilitzacions de protesta contra aquestes mesures. Boadas ha respost en aquests termes, durant una entrevista al programa Aquí Cuní (Cadena SER), al fet que alguns empresaris que s'han mobilitzat les darreres hores a les Terres de l'Ebre manifestessin que obriran perquè consideren que no tenen l'obligació legal de tancar els seus negocis.

Boadas defensa que la millor opció per als empresaris del sector és esperar que el recurs amb què FECASARM han demanat mesures cautelaríssimes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) neutralitzi la decisió del govern català, al qual acusa d'emetre les seves restriccions amb la intenció de deixar-los sense marge de resposta, donat que, segons destaca, és la quarta vegada que es veuen obligats a reaccionar entre un dijous a la nit i un divendres.

Això, segons denuncia el secretari general de FECASARM, afecta el seu dret a la tutela judicial efectiva i els genera indefensió, ja que els ha obligat a treballar en el recurs en poques hores i "a cegues", perquè al principi no disposaven de la versió definitiva de la resolució remesa per la Generalitat al TSJC.

Boadas, que troba que el tancament de negocis durant almenys 15 dies és una mesura desproporcionada, lamenta que s'hagi decidit unilateralment i que l'hagin conegut "per la premsa". Així mateix, troba "ridícula" la xifra de 40 milions d'euros per compensar pèrdues, anunciada pel govern, ja que xifra en 35.000 els negocis afectats, per la qual cosa calcula que, en tot cas, caldrien "milers de milions". "El que no es pot fer és sacrificar el futur de 150.000 famílies", ha afegit, a més de manifestar que els serveis take away (menjar per emportar) no representen ni el 10% en aquest sector.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides