Seguiran Albert Soler i Xavi Martín al Barça?

Albert Soler
Albert Soler

Al FC Barcelona, les amenaça de retallades, ERTO i altres perills davant l'hecatombe econòmica i financera que s'acosta han posat en guàrdia al cos executiu que veu perillar el seu futur i, sobretot, les extraordinàries condicions salarials gaudides al llarg dels darrers anys, aparentment de bonança i regades amb generosos bonus.

En conseqüència, han augmentat els moviments externs d'alguns alts càrrecs, especialment del director d'esports professionals, Albert Soler, i el director de la Masia, Xavi Martín, que han dissenyat i intentat camins ben diferents, encara que amb el comú denominador de l'objectiu de poder seguir en el seu lloc i amb la mateixa dotació econòmica.

Albert Soler, que procedeix de l'àmbit de la política i ha desenvolupat al club tot un ventall de recursos i habilitats diplomàtiques -i certament escasses-, per no dir cap aportació professional de mèrit o d'abast, ha estat reunit i mantenint tota mena de contactes amb els aspirants a candidats. A tots ells, Soler els ha ofert la seva col·laboració i ajuda des de dins del club, una actitud que no elogia precisament el seu nivell de lleialtat i respecte cap a la junta directiva que el va nomenar alt càrrec de confiança. Per estatut salarial, es diria que ho segueix sent al marge dels seus esforços per guanyar-se el favor del futur president, sigui qui sigui.

El cas de Xavi Martín ja s'ha convertit en un cas d'estudi i d'anàlisi. La seva carrera blaugrana va començar amb el càrrec de director de comunicació fins que va ser acomiadat de manera fulminant per Sandro Rosell. Com a reacció, va conduir el 2015 la campanya de Toni Freixa, bàsicament contra Josep Maria Bartomeu, el president que a la volta d'uns quants anys el va recuperar com a executiu destacat, situant-lo al capdavant de la Masia. Una estranya i incomprensible maniobra.

Xavi Martín, que ha intentat acaparar més poder i comandament en l'actual estructura sense massa èxit, rumia ara una de les opcions menys a l'abast i poc associades a la seva condició d'executiu: esdevenir un membre important del comitè d'empresa aprofitant que les eleccions sindicals tindran lloc aviat. El director de la Masia fa setmanes que intenta entrar en una llista que li asseguri sortir escollit. Està convençut que això li brindarà suficient protecció per no ser acomiadat ni rebaixat de sou. Seria, per descomptat, un altre gir inèdit en un currículum barcelonista inigualable.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides