Antoni Trilla diu que les actuals restriccions poden no ser suficients per controlar la covid-19

El responsable d'Epidemiologia del Clínic diu que caldrà veure l'efectivitat del toc de queda que aplicarà França
Antoni Trilla

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antonio Trilla, ha afirmat que les mesures decretades pel govern de la Generalitat per revertir els contagis de la covid-19 poden no ser suficient. Trilla ha afirmat que "molta gent pensa que no seran suficient, és possible que no siguin suficients però jo crec que tenim el deure d'intentar-ho i de què en aquests quinze dies aconseguim revertir la tendència".

Antoni Trilla ha afegit que "tant de bo que amb aquests quinze dies aconseguim revertir la tendència a l'alça que és clara, perquè després puguem anar pensant com relaxar-les i com anar fent ja a poc a poc una tornada a no restriccions" davant la pandèmia de coronavirus.

El doctor Trilla ha insistit en el fet que, per aturar l'allau de contagis "hauríem de limitar el màxim possible els nostres contactes socials", i ha insistit que "evidentment es manté el treball i s'ha d'intentar promocionar el teletreball en tots aquells casos que es pugui".

Per al responsable epidemiològic del Clínic "cadascun de nosaltres hauria de pensar en, no diré en autoconfinar-se, però si autoregular-se molt el contacte amb altres persones que no siguin de la nostra unitat familiar". Trilla ha recomanat que "d'haver-hi contacte amb altres persones de fora del nostre nucli familiar, fer-ho amb totes les mesures prescrites" per les autoritats sanitàries.

Sobre el toc de queda que decreta el govern francès, Trilla ha afirmat que "serà interessant observar si el toc de queda comporta una reducció (de contagis) en les principals ciutats franceses que estan afectades", afegint que "i si a ells els hi surt bé i a nosaltres no, podríem considerar un canvi d'estratègia o a l'inrevés".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides